5 tips voor een jubileum evenement om nooit te vergeten

Sommige momenten zijn zo bijzonder dat je daar echt even bij stil moet staan. Een jubileum is zo’n moment. Je team heeft hard gewerkt en samen hebben jullie deze mijlpaal bereikt. Dat moet gevierd worden! Maar zomaar een event organiseren is niet voldoende. Zorg ervoor dat je een brug slaat naar de toekomst. Zo wordt het een jubileum evenement om nooit te vergeten.

We geven je 5 tips!

1. Bedenk een doelstelling voor het jubileum event

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ieder succesvol evenement begint met een duidelijke event doelstelling. Ook in het geval van een jubileum is het belangrijk om een doelstelling te formuleren. Anders zul je nooit meer bereiken dan zomaar “een leuk feestje”. Je bereikt sowieso de meeste impact door niet één jubileumfeest te organiseren maar te werken met een jaarkalender. Organiseer meerdere events voor verschillende doelgroepen en creeër zo voor iedereen de juiste contactmomenten.

Bedenk wat je met het jubileum en de evenementen wil bereiken. Wil je bijvoorbeeld zorgen voor meer saamhorigheid tussen je medewerkers? Of zou je graag zien dat je medewerkers weer meer binding met het bedrijf hebben? Je kunt een jubileum evenement natuurlijk ook goed inzetten om te investeren in je medewerkers door ze te bedanken en te motiveren voor de toekomst.

2. Besteed aandacht aan de geschiedenis van je bedrijf

Jubileum geschiedenis bedrijf

Een jubileum is het ideale moment om terug te blikken op mooie momenten in de geschiedenis van jullie bedrijf. Duik in de archieven om te zien aan welke mijlpalen je aandacht wil besteden. Het is voor medewerkers goed om te weten waar hun bedrijf vandaan komt. Hoe meer ze dit begrijpen, hoe hoger de betrokkenheid bij het bedrijf zal zijn. Als je dan ook nog eens storytelling inzet om de geschiedenis van je bedrijf over te brengen, zal dit de grootste impact hebben.

Bij een jubileum event is een betrouwbaar evenementenbureau belangrijker dan ooit! Wij leggen in 3 stappen uit waar je op moet letten:

Evenementenbureau kiezen

3. Zet je medewerkers in de spotlights

Een van de belangrijkste ingrediënten voor een jubileum zijn de medewerkers van je bedrijf. Zonder hen was deze mijlpaal nooit bereikt. Dit is dus het ideale moment om ze in de spotlight te zetten! Er zijn vast medewerkers die het leuk vinden om iets op te voeren.

Vorm bijvoorbeeld een koor of een bandje onder het personeel en zet deze op een podium. Of betrek (een aantal) medewerkers bij de organisatie van het jubileum event. Zo vergroot je de betrokkenheid bij het evenement en zorg je voor persoonlijke aandacht voor je personeel.

Dan komen we meteen bij de volgende tip:…

4. Zorg voor persoonlijke aandacht

In onze digitale wereld is tegenwoordig niets zo mooi als persoonlijke aandacht. Het is niet voor niets een van de blijvende event trends. Je kunt dus aandacht besteden aan je medewerkers door ze bij het jubileum evenement te betrekken. Maar je kunt ook zorgen voor iets dat écht persoonlijk is. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke boodschap of presentje voor iedereen. Dat is de tijd die het kost meer dan waard. Zo’n persoonlijk kleinigheidje kan er namelijk net voor zorgen dat je evenement onvergetelijk wordt!

5. Sla een brug met de toekomst

Een jubileum is niet alleen het aangewezen moment om terug te kijken naar de geschiedenis. Dit is ook het moment om vooruit te kijken! Hoe gaat de toekomst voor jullie bedrijf eruit zien? En vooral, wie gaat die er zo uit laten zien? Sla een brug met de toekomst door talenten van morgen te betrekken. Het zijn immers de stagiaires en studenten van nu die de toekomst van je organisatie gaan bepalen.

Download het jubileumfeest stappenplan

Komt er een jubileum voor je bedrijf aan dat jullie willen vieren? Download ons handige stappenplan. Of weet je al dat je een jubileum evenement wil gaan organiseren? Zorg dan voor een goede event briefing. Zo wordt het een event om nooit te vergeten!

Jubileumfeest stappenplan   Evenement briefen