Event marketing, 7 redenen waarom!

In de strijd om aandacht van de doelgroep, kiezen steeds meer bedrijven voor niet-traditionele communicatiemiddelen, zoals event marketing. Hierbij gaat het om kennis delen en een goede merkbeleving creëren voor jouw doelgroep. Dit verklaart waarom live communicatie een belangrijke plaats gekregen heeft binnen de nieuwe marketing.

Events kunnen worden ingezet als belangrijk onderdeel van het marketing- en communicatiebeleid voor bedrijven, producten en diensten. Het bedrijf zet het event strategisch in als middel om doelen te bereiken. Het is van belang dat de boodschap die je wilt communiceren goed overkomt, daarom is het belangrijk dat je vooraf duidelijke en meetbare doelstellingen formuleert.

Wat is de strategie achter jouw event?

Live communicatie is erg breed en het uitgangspunt van verschillende strategieën. Een event kan worden georganiseerd vanuit een:

 • Relatiemarketingstrategie: het opbouwen, behouden en verdiepen van relaties;
 • Marketingcommunicatiestrategie: het beïnvloeden van kennis, houding en gedrag van de bezoeker;
 • Externe branding strategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties die een bezoeker bij een organisatie heeft en de klantbeleving te optimaliseren;
 • Interne branding strategie: het beïnvloeden, creëren of veranderen van associaties om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten.

 

7 goede redenen voor event marketing

Event marketing kan dus voor veel verschillende doelen ingezet worden. Heb jij er nog nooit iets mee gedaan? Of moet je je collega’s nog overtuigen dat event marketing ingezet moet gaan worden? Hier onder geven we 7 goede redenen!

 • Deelname aan een event zet vaak aan tot kopen
  Als een consument geïnteresseerd is in jouw product en het product ‘live’ ontmoet is deze sneller geneigd het product aan te schaffen. Het evenement moet de kans bieden om als eerste het product te kunnen uitproberen.
 • Events verslaan de traditionele media
  Uit onderzoek blijkt dat consumenten een product of dienst beter begrijpen na een event. Dit in vergelijking tot dezelfde boodschap via televisie of print media.
 • Het merk wordt positief beladen
  De bezoekers van een event hebben na afloop een positievere houding (attitude) tegenover het merk of bedrijf.
 • Prikkelen van zintuigen
  Er is maar één marketingkanaal waarbij alle zintuigen geprikkeld kunnen worden… En dat zijn events!
 • De beleving van de bezoeker
  De nieuwe generatie, o.a. de selfie-generatie wil beleving in combinatie van netwerk en relevantie. De kracht van events: de combinatie van live en online kan deze wens vervullen.
 • Het nieuwe zakelijke event
  Tegenwoordig is een zakelijke event niet alleen meer een locatie, mensen bij elkaar brengen, boodschap overbrengen, lekker eten, muziek en weer naar huis. De concepten zijn flink versterkt, maar de kracht zit juist in de doorontwikkeling waarbij promoties, fieldmarketing (persoonlijke interactie) en alle andere vormen van live communicatie strategisch worden inzet.
 • Een hoofdrol in alle ontwikkelingen op marketinggebied
  Iedere activatie, ieder evenement vertelt het verhaal live, gericht op alle zintuigen van de bezoeker. Wil je meer over een onderwerp weten? Wat dan? Zoek de juiste spreker erbij, of versterk op een andere manier de content. Klant centraal zetten, interactie, awareness, beleving, merklading etc.

(bron De Ondernemer, 14 november 2016)