Event trends 2019 in de praktijk: 20% inhoud en 80% fun op congrestivals

Interactieve en persoonlijke events, congrestivals en brain dates. Dat waren de belangrijkste event trends die we voor 2019 voorspelden. Tijd voor een tussentijdse evaluatie! We zien dat er inderdaad steeds meer evenementen worden georganiseerd waar business en leisure met elkaar worden gecombineerd. Oftewel bleisure events. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat vertellen we graag aan de hand van een case van één van onze klanten.

Behoefte aan interactie en aandacht

Anno 2019 hebben mensen behoefte aan interactie en persoonlijke aandacht. Bijzijn is niet meer automatisch meemaken. Mensen willen meedoen en ervaren. Dat betekent geen lange speeches meer in onpersoonlijke zalen maar intieme, interactieve settings.

Dit realiseerde B. Braun Medical zich ook. De dochteronderneming (Nederland en België) van de wereldleider in gezondheidszorg organiseert jaarlijks een company meeting voor alle medewerkers. De medewerkers hadden hier ieder jaar alleen steeds minder zin in en voelden zich niet betrokken bij de meeting. Het probleem? 80% bestond uit kennisoverdracht en maar 20% uit fun. B. Braun Medical realiseerde zich dat de medewerkers behoefte hadden aan iets anders: interactie en bleisure. Maar hoe dan?

Congrestivals zijn de nieuwe norm

Ouderwetse congressen zien we steeds minder. Anno 2019 zijn congrestivals de norm geworden. Bezoekers kunnen zelf hun programma bepalen en het congres is ingericht als een festival met voldoende entertainment en ontspanning. In plaats van een “saaie” verplichting worden zakelijke events eindelijk places to be!

Daarom organiseerden we voor B. Braun Medical iets anders dan anders. De naam company meeting werd “company event” en de invulling werd 20% inhoud en 80% fun. Door middel van een event app werden de medewerkers warm gemaakt voor het evenement. Maar nog zonder te weten dat ze iets anders dan voorgaande jaren te wachten stond. Toen bleek dat de medewerkers op een leuk, interactief congrestival waren beland wilden ze aan het einde van de dag bijna het terrein niet meer af. Voor B. Braun Medical was hun eerste bleisure event enorm geslaagd!

Lees de hele case van het B. Braun Medical Congrestival hier!

Organiseer eens wat anders!

Organiseert jouw bedrijf nog steeds ouderwetse en langdradige bijeenkomsten? Zou je willen dat je medewerkers wat meer betrokken waren bij zakelijke evenementen? Organiseer dan eens wat anders en ga, helemaal volgens de event trends, voor interactieve en persoonlijke congrestivals. Anno 2019 een gegarandeerd succes!

 

Download de nieuwste editie van ons relatiemagazine [BE]LEEF nu voor meer inspirerende artikelen!

CIRQUE DU SOLEIL VANAF 11 OKTOBER

Eén van ’s werelds populairste circussen komt wederom naar Nederland. Cirque du Soleil zal met haar spectaculaire show TOTEM neerstrijken op het Malieveld in Den Haag. Bekijk de zakelijke arrangementen!

ZAKELIJKE ARRANGEMENTEN

JUBILEUM ORGANISEREN

Sommige momenten zijn zo bijzonder dat je daar echt even bij stil moet staan. Een jubileum is zo’n moment. Je team heeft hard gewerkt en samen hebben jullie deze mijlpaal bereikt. Dat moet gevierd worden!

MAAK HET ONVERGETELIJK!

EINDEJAARSEVENT ORGANISEREN

De temperatuur stijgt maar voor je het weet staat de winter weer voor de deur. Een mooi moment om na te denken over hoe je je medewerkers dit jaar ga bedanken. Er zijn een tal van unieke mogelijkheden!

WIJ HELPEN GRAAG!