Seiko Nederland

DE WENS

Er moest op een zeer korte termijn een speciaal evenement georganiseerd worden voor het luxe merk Grand Seiko. Hierbij is het de bedoeling dat de retailers in Nederland een aantal consumenten uitnodigen voor een exclusief diner met een assembling sessie van een Japanse Meester Horlogemaker. Waarbij luxe, Japanse uitstraling en vertaling merkstatement: The Flow of Time, klassiek en kunst the key van de dag moeten zijn.

ONZE VERTALING 

Tijd… het regeert ons leven, en we zouden allemaal willen dat er meer van hadden. Dagen vliegen voorbij en één keer knipperen met je ogen en de jaren lijken verstreken. Het is iets waar we geen invloed op hebben maar wat we wel zeer nauwkeurig kunnen meten. En dat is wat Grand Seiko doet! Nature of time, heeft ons geïnspireerd en dat hebben we vertaald in relatie-event wat dicht bij het hart ligt van Seiko, waarbij natuurlijk genieten een dubbele lading kent, waar het land van oorsprong even in Nederland neerstrijkt en waar tijd als rode draad door de avond loopt.

HET EVENEMENT

Woensdag 23 oktober vond het exclusieve relatie-event van Seiko Nederland plaats. De gasten werden in een geheel Grand Seiko stijl naar de plaats van bestemming gereden. In chique busje werden de gasten opgehaald op de verschillende locaties in het land. In iedere bus was een Geisha gastvrouw aanwezig die iedereen voorzag van een heerlijke champagne en een hapje voor onderweg.

Wanneer de gasten de drempel van Dinner in motion overstapte, stapte ze letterlijk even uit de wereld van allerdag. Het land van de reizend zon, Japanse bloesem, adembenemende natuur. Op de achtergrond klonken de Japanse klanken die vanuit een Taiko trommel een Japanse sfeer gaven. De vriendelijke geisha’s overhandigden een sparkling saké.

De gasten werden uitgenodigd om plaats te nemen aan de lange tafel met 38 stoelen. Op de dinertafel waren de namen van de gasten geprojecteerd zodat iedereen snel zijn plek had gevonden. De gasten genoten van de eerste gerechtjes en hierna volgde snel de Seiko openingsfilm. Het meest bijzondere moment volgde na het hoofdgerecht. Seiko ’s vakman, speciaal overgevlogen vanuit Japan liet zijn vaardigheden zien de gasten konden dit live van dichtbij volgen.

Na het diner kwamen de gasten terug in de ontvangstruimte die nu helemaal was veranderd in een pop-up store van de nieuwe Grand Seiko. Onder het genot van een drankje konden de gasten nog even genieten van het nieuwste model van Grand Seiko. Aan het eind van de avond stonden de bussen weer klaar om de gasten allemaal weer naar huis te brengen. Helaas is er een tijd van komen en een tijd van gaan; that’s nature of time.