Tips voor jouw brainstorm

Wij zijn als Bedenkers van Beleving gek op brainstormen. Het is zelf een essentieel onderdeel van ons dagelijkse werk. We horen vaak dat mensen het lastig vinden om tot een goede brainstorm te komen. Hieronder enkele tips om jouw brainstorm net zo leuk te laten zijn als die van ons ūüėČ

 1. Freewheel…zonder rem
  Probeer zoveel mogelijk nieuwe idee√ęn te genereren. Gooi ze eruit, al die wilde idee√ęn in je hoofd! Of nog beter visualiseer ze. In deze fase geldt hoe meer, hoe beter! Honderd idee√ęn in een uur moet zeker lukken.
 2. Verban negativisme
  Tijdens een brainstorm gaat het puur om het genereren van idee√ęn. Het proces telt, niet de inhoud van elk los idee. Een selectie volgt later wel. Oordeel nooit over de idee√ęn van een ander, maar omarm de meest wilde, gekke idee√ęn! Smoor killer als, Ja, maar‚Ķ‚ÄĚ‚ÄúBestaat al., ‚ÄúDaar hebben we het geld niet voor.‚ÄĚ,‚ÄúDe baas zal het maar niets vinden.‚ÄĚ Etc etc direct in de kiem.
 3. Hitchhike; brainstorm samen met anderen
  Brainstorm niet alleen, maar samen met anderen. Vul elkaars idee√ęn automatisch aan en brengt zo de creativiteit op gang. Blijf niet in je eigen hoofd hangen. Lift mee op andermans idee√ęn.
 4. Durf te vragen
  Hoe langer je ergens werkt, hoe ­minder out the box je kunt denken. Een klant, collega van een ­andere afdeling of een professional kan je helpen om je ­anders laten denken.
 5. Zorg voor een aangename omgeving
  Op kantoor, thuis, in een rustig cafeetje; zorg dat je op een plek zit waar je je idee√ęn de vrije loop kunt laten. Maar zorg ook de inhoudelijke mens. Overweeg eens een bijzondere locatie icm Brainfoods. Uitgebalanceerde gezonde voeding en vitamines laten je hersenen optimaal functioneren. Lees meer over brainfoods >>

ArjanvanDijk_brainstorm