Tips voor uw brainstorm

Tips voor uw brainstorm

Wij zijn als Bedenkers van Beleving gek op brainstormen. Het is zelf een essentieel onderdeel van ons dagelijkse werk. We horen vaak dat mensen het lastig vinden om tot een goede brainstorm te komen. Hieronder enkele tips om uw brainstorm net zo leuk te laten zijn als die van ons 😉

 1. Freewheel…zonder rem
  Probeer zoveel mogelijk nieuwe ideeën te genereren. Gooi ze eruit, al die wilde ideeën in je hoofd! Of nog beter visualiseer ze. In deze fase geldt hoe meer, hoe beter! Honderd ideeën in een uur moet zeker lukken.
 2. Verban negativisme
  Tijdens een brainstorm gaat het puur om het genereren van ideeën. Het proces telt, niet de inhoud van elk los idee. Een selectie volgt later wel. Oordeel nooit over de ideeën van een ander, maar omarm de meest wilde, gekke ideeën! Smoor killer als, Ja, maar…”“Bestaat al., “Daar hebben we het geld niet voor.”,“De baas zal het maar niets vinden.” Etc etc direct in de kiem.
 3. Hitchhike; brainstorm samen met anderen
  Brainstorm niet alleen, maar samen met anderen. Vul elkaars ideeën automatisch aan en brengt zo de creativiteit op gang. Blijf niet in je eigen hoofd hangen. Lift mee op andermans ideeën.
 4. Durf te vragen
  Hoe langer je ergens werkt, hoe ­minder out the box je kunt denken. Een klant, collega van een ­andere afdeling of een professional kan je helpen om je ­anders laten denken.
 5. Zorg voor een aangename omgeving
  Op kantoor, thuis, in een rustig cafeetje; zorg dat je op een plek zit waar je je ideeën de vrije loop kunt laten. Maar zorg ook de inhoudelijke mens. Overweeg eens een bijzondere locatie icm Brainfoods. Uitgebalanceerde gezonde voeding en vitamines laten je hersenen optimaal functioneren. Lees meer over brainfoods >>

ArjanvanDijk_brainstorm