Event trend: Congresfestivals en nieuwe beursconcepten

Op 10 juli dit jaar waren onze Bedenkers van Beleving aanwezig op EventStreet in Haarlem. Deze beurs voor evenementenbureaus en opdrachtgevers pakte het nét even iets anders aan. In plaats van met een standje in een suffe beurshal mochten alle bureau’s zich presenteren in een horecagelegenheid. Zo waren wij te vinden in een gezellige tapasbar. Een veel leukere plek om te laten zien wat wij te bieden hebben als evenementenbureau!

EventStreet is niet de enige die het anders aanpakt. We zien de laatste tijd steeds vaker vernieuwende concepten opduiken voor beurzen en congressen. Waarom? Omdat de traditionele concepten een beetje achterhaald zijn geworden en niet het maximale resultaat bereiken. Laat je daarom inspireren door deze event trend voor het volgende event dat je organiseert.

 Arjan van Dijk Groep op EventStreet 2018  Arjan van Dijk Groep op EventStreet in Haarlem

Congresfestivals

Festivals zijn de afgelopen jaren ongekend populair geworden. Mensen vinden festivals leuk en de positieve eigenschappen kun je ook inzetten voor je congres. Traditionele congressen volgen vaak een strakke tijdlijn die is volgepland met informatieve sessies en netwerkmomenten. Tijdens een congresfestival geef je mensen de vrijheid om hun eigen programma samen te stellen. Het resultaat? Je bezoekers zijn veel relaxter en nemen daardoor veel beter informatie op.

Virtuele locatie en virtuele aanwezigheid

We zien virtual reality steeds vaker terug op evenementen om bezoekers de beste ervaring te geven. Maar VR kan nog veel verder gaan dan dat. Wat dacht je van een beurs of congres compleet in virtual reality georganiseerd? Nu is dit nog erg duur, maar naarmate de technologie verder ontwikkelt zal dit steeds goedkoper worden. Omdat je bezoekers niet fysiek op het congres aanwezig zijn hoeft er ook geen locatie en catering geregeld te worden.

Een logische stap tussen traditionele beurzen en congressen, en een compleet evenement in VR is de mogelijkheid om virtueel aanwezig te zijn. Met Double van Double Robotics kun je bijvoorbeeld gemakkelijk mensen van andere locaties laten deelnemen aan het congres of de beurs. Door dit mobiele videoconferentiesysteem kunnen de bezoekers communiceren met sprekers en netwerken met andere bezoekers op het evenement. Het bezoeken van de beurs of het congres is op deze manier een onvergetelijke ervaring voor de bezoeker.

Night Shift

Night Shift is een vernieuwend beursconcept uit België dat daar erg succesvol is. Het event vindt plaats rondom een dansvloer met dj en gaat door tot 04.00 ‘s nachts. Jonge ondernemers die op een andere manier zaken willen doen komen hier op af. Hier geldt hetzelfde als bij de congresfestivals: je bezoekers zijn relaxed en doen heel anders zaken dan in de traditionele settings. En Night Shift gaat nog meer met de tijd mee. Want wie geen oppas kan vinden kan zijn of haar kind meenemen naar de ‘Kids Drop Off Corner’.

Ga je ook een beurs of congres organiseren en wil je dat eens op een andere manier doen? Neem contact op met onze Bedenkers van Beleving en daag ons uit!