Event trend: Haal meer uit je live lab of hackathon!

Ga je een zakelijk evenement organiseren zoals een congres of een beurs? Dan heb je vaak een heleboel mensen met verschillende achtergronden bij elkaar verzameld. En allemaal komen ze daar met 1 doel: namelijk om kennis op te doen en te delen. Dus waarom zou je geen gebruik maken van deze knappe koppen uit verschillende disciplines?

We zien dat live labs steeds populairder worden op evenementen. Dit zijn een soort mini hackatons: ruimtes waar deelnemers gezamenlijk aan vraagstukken kunnen werken. Leuk voor de deelnemers, want zij krijgen zo de kans om hun kennis met elkaar te delen. Maar ook leuk voor jou als bedrijf! Want op welke manier kun je beter aan innovatieve out-of-the-box ideeën komen?

We geven graag een paar redenen om een live lab of hackathon op je evenement te organiseren:

Hackathons en live labs zorgen voor creativiteit

Deelnemers van een hackathon of live lab hebben maar beperkt de tijd om een vraagstuk op te lossen. Dat betekent dat ze heel doelgericht te werk moeten gaan. En dat zorgt voor een goede dosis creativiteit! Ook worden de deelnemers niet geremd door eventuele beperkingen die medewerkers van je bedrijf misschien wel zien.

De uitkomst? Ideeën die misschien niet altijd uitvoerbaar zijn, maar wel heel waardevol. Want in een andere setting was je hier nooit op gekomen. En hetgeen dat wel bruikbaar is neem je mee om het vraagstuk in de werkelijkheid aan te pakken.

Hackathon

Ontmoet je nieuwe werknemers

Een live lab of hackathon is natuurlijk de ideale plek om nieuwe werknemers te werven. Afhankelijk van het vraagstuk kun je studenten uitnodigen. Maar iedereen die meedoet aan het lab kan natuurlijk laten zien wat hij of zij in huis heeft. Misschien ontmoet je zo wel de perfecte nieuwe werknemers voor jouw bedrijf. En als je er dan ook nog eens voor zorgt dat je een event organiseert dat ook laat zien hoe tof het is om voor jouw bedrijf te werken? Dan heb je echt een win-win situatie!

Versterk de samenwerking in je bedrijf

Een hackathon of live lab draait natuurlijk niet alleen op de deelnemers van het event. Je medewerkers spelen ook een belangrijke rol. Zorg dat mensen uit verschillende afdelingen van je bedrijf aanwezig zijn. Alleen zo zorg je dat je oplossingen krijgt waarin met alle aspecten rekening wordt gehouden. Je medewerkers krijgen zo de kans om eens samen te werken in een andere setting of met collega’s die ze normaal gesproken nooit zien. Ook na het evenement zal dit de samenwerking binnen je bedrijf blijven versterken.

Lees ook:
Kleine events voor grote betrokkenheid

Congresfestivals en nieuwe beursconcepten

Kennis voor kennis event organiseren?

Live labs of mini hackathons passen erg goed op congresfestivals of andere kleine events om grote betrokkenheid te stimuleren. Wil je ook een evenement organiseren met kennis in ruil voor kennis? Arjan van Dijk Groep is een eventbureau boordevol creativiteit en weet voor iedere doelstelling een onvergetelijk event neer te zetten. Neem contact op voor de mogelijkheden.