Trend: Man vs. Robot

Wat heeft de technologisering voor invloed op de hospitality- en evenementenbranche?

De voortschrijdende invloed van technologie is niet meer weg te denken uit ons leven. De afgelopen jaren is deze invloed ontzettend toegenomen, ook in de evenementenbranche kunnen we er niet meer omheen.

Een bijdrage aan de beleving van uw gasten.

Begin vorig jaar voorspelden de technologie professionals al dé eventtechnieken van de toekomst. Zij gaven toen negen innovaties die het steeds gemakkelijker zouden maken om een event vorm te geven. Onder andere eye-tracking, drones en draagbare gadgets zouden de beleving op een evenement een geheel nieuwe dimensie geven.

Een jaar verder zijn er vele concepten waar techniek en beleving onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en schieten ze nog steeds als paddenstoelen uit de grond. Een mooi voorbeeld hiervan is sublimotion in Ibiza. Een food-concept waarbij mede door technologie de zintuigen van de gasten tot de max worden geprikkeld. Maar ook op festivals zie je dat techniek steeds meer invloed heeft op de beleving van de gasten. Zo bouwde Pepsi tijdens het Antwerpse Summer festival een gigantische ‘slimme’ dansvloer. Waar door middel van sensoren de uitbundigheid van het publiek kon worden gemeten. De show paste zich vervolgens aan het gedrag van de menigte aan: hoe meer er gedanst werd, hoe harder de muziek klonk en hoe meer special effects er werden gebruikt.

Maar hoever gaan we?

De technologisering grijpt snel om zich heen en krijgt meer en meer invloed op de gehele maatschappij en dus ook op de evenementen- en hospitalityconcepten van nu. Zo is in Kunshan, nabij Shanghai, het eerste robotrestaurant al geopend, zijn de eerste proeven gestart met 3d printed-food en is één van de succesvolste artiest in Japan is een hologram. Maar is dit dan de toekomst?

Wij geloven dat de waarheid in de het midden ligt. Techniek kan een mooie toevoeging geven aan de totaalmix van beleving maar de menselijke touch blijft onmisbaar om die onvergetelijke herinnering achter te laten.

 

 

 

Bewaren